Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет по време на днешното заседание на Съвета.

"Очаквайте покани и ще продължим тези разговори", заяви Терзиев.

Той припомни, че бяха изпратени покани до всички партии, представени в СОС.

"Текстът на всяка една покана е бил еднакъв, посочи кметът. Темите също бяха ясни предварително и не е излизано извън тях. Те бяха какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява. Второто нещо беше кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет", каза Терзиев.

"Третото е темите, по които партиите биха проявили лидерство, за да залегнат като политики. Чак след обсъждането на тези точки, трябваше да говорим за избор за председател и сформиране на комисии. По последните две точки не е говорено изобщо", подчерта кметът Терзиев.

Разговорите ни с БСП, "Синя София" и "Възраждане" бяха фокусирани върху първите две точки, обясни Терзиев. Той допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял, разговорите да продължат.

Днес на заседанието отново бяха направени същите предложения за председател на СОС от партиите в Съвета. За поста "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Борис Бонев, "БСП за България" - Диана Тонова. От "Възраждане" номинираха Красимир Гълъбов, а от "Има такъв народ" (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

През миналата седмица СОС не успя да избере свой председател, гласуването продължава днес.