/ БГНЕС
Новите кадри на столичния кмет Васил Терзиев са уволнени от Йорданка Фандъкова, това заяви общинският съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев.

"Изключително сме притеснени от новото назначение на кмета Терзиев - уволненият от госпожа Фандъкова бивш вече директор на завода за отпадъци. Този човек е уволнен във връзка с трагичен инцидент със смъртен случай под негово ръководство. Загинал е работник в завода за отпадъци, ден по-късно подаде оставка и зам.-кметът по екология. Същият човек е осъден от ВКС във връзка с друга авария в "Кремиковци" с трима загинали и наз 20 ранени. Тоест в две ръководени от него предприятия има 4 смъртни случая", посочи Георгиев. 

Кметът Васил Терзиев назначи временен шеф на завода за преработка на боклук в София

По думите му Васил Терзиев няма екипът, за който е говорил. 

"Вероятно кметът е бил подведен, не укоряваме него, трябва да се провери кой го е предложил, за да е ясно как хора, които са уволнени заради смъртни случаи, се връщат на бял кон в Столична община. Това ли са новите стандарти, това ли е подготвеният екип? Уволнени кадри на Фандъкова да бъдат връщани пред парадния вход", допълни Георгиев.

Общинският съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев отправи и други критики към столичния кмет. По думите му и до ден днешен София не е почистена от падналите клони и дървета. 

"Обясненията, че ситуацията е овладяна, останаха голословни. Всеки ден получаваме десетки сигнали, на които трябва да се реагира. И докато някои са обсебени от разговори за постове и кой какъв пост ще заеме, на заден план остават проблемите на гражданите. Затова апелираме да се създаде добра организация", допълни Георгиев. 

"Колегите, които щяха да бъдат спасители на София, са спасители не в ръжта, а спасители в кишата. Благодарение на дъжда, кишата се стопи, остават клоните и се надяваме, че не очакваме биоразградими процеси да изтекат, за да бъде градът чист", каза още той и допълни: "Това не е заяждане от опозицията, това е отговорното отношение към града, който и да е начело".