Грети Стефанова
Грети Стефанова / БТА
Предлагаме Грети Стефанова за председател на Столичния общински съвет (СОС), защото тя е достоен кандидат. Това заяви общинският съветник от Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София) Борис Бонев по време на поредното заседание на СОС, в което правят опит за избор на председател.

Правим стъпка към разбирателство и призив отговорността да стане водеща, посочи Бонев. Той обясни, че Грети Стефанова е най-възрастният общински съветник, с най-много житейски опит в СОС, а преди това и в администрацията. Бонев обясни, че предлагат Стефанова, за да бъдат приети докладите за милионите левове за канализация, за да бъде приета План-сметката и за да бъде приет бюджетът на София. Бонев даде пример с избора за председател на Народното събрание, а именно Вежди Рашидов. По думите му Рашидов, също като Стефанова, е бил най-възрастният и с най-много опит, което според Бонев е пример за демократична практика, при липса на мнозинство.

ГЕРБ: Заради отрязаната ръка на МОЧА се провали съвместното управление между ПП-ДБ/Спаси София и БСП

В София в момента се пише история и тя не е никак добра, коментира Бонев. Институциите, които са призвани да защитават обществения интерес, трябва да надмогват егото си и политическите си интереси в името на това да се върши работа за града, добави още той. По думите му трябва да се превъзмогне тази ситуация, защото ще се изгубят много пари за столицата.

След направеното предложение от ПП-ДБ (Спаси София) от групите на БСП и "Възраждане" напуснаха залата. Иван Таков заяви, че от БСП няма да издигат собствен кандидат за председател на СОС днес. Карлос Контрера от ВМРО заяви, че причините поради, които не би подкрепил Стефанова като председател на СОС, са две - че тя не познава правилника и не позволява на общинските съветници да правят изказвания. Тя е водещ в момента на заседанието, тъй като е най-възрастният общински съветник.
Николета Василева/БТА