Зная, че направеното ще бъде отричано от опонентите ни, каза кметът на София
За Йорданка Фандъкова пътят към четвъртия мандат означава отговорност към гражданите на София.

"Решението ми не е спонтанно, то е по-скоро отговорност за доверието, което досега получавах от хората и което позволяваше да наложим една бърза скорост на промените в града", обясни тя мотивацията си да се впусне в надпреварата за кметския вот в екслузивно интервю пред NOVA.

"Залогът на тези избори се очертава като сериозен, отговорността е много голяма", коментира столичният кмет.  "За мен е важно в тази кампания да се чуят идеите, да се чуят решенията. През последните години София се развива, тя стана динамичен град благодарение на работа, не на приказки. Аз зная, че това, което сме направили, ще бъде отричано от нашите опоненти. Да, пропуски със сигурност имаме в работата, за 10 г. няма как да няма грешки", добави Фандъкова. 

Столичният кмет заложи на позитивна кампания. "Аз ще акцентирам на това, което предстои. Вече анонсирах три големи цели, които подготвяме", каза още столичният градоначалник.

Фандъкова не пожела да коментира евентуалната номинация на омбудсмана с аргумента, че Мая Манолова все "още не е обявила своята кандидатура".  "Да видим какво предлага за София и да изчакаме решението на БСП за тяхната подкрепа", каза столичният кмет.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за трети мандат

Тя отново подчерта, че решението й да се кандидатира не е спонтанно, а сериозно обмислено.

ГЕРБ спазиха традицията, регистрираха се първи за местните избори (СНИМКИ)

„За мен продължаването на работата е по-скоро отговорност за доверието, което досега получавах от хората и което позволяваше да наложим бърза скорост на промените в града. Тази скорост се приема като нещо естествено, но това не е така. Необходима е много работа, много енергия на всеки гражданин на града, за да постигнем тази промяна”, заяви още Фандъкова.

Инициативен комитет издига Мая Манолова за кмет на 4 септември

„Зная, че това, което сме направили, ще бъде отричано от нашите опоненти, че ще бъдат изтъквани пропуски, грешки. За 10 години активна работа с това темпо, няма как да няма грешки. Важното е да се анализират и да можем да продължим напред”, коментира Фандъкова. И допълни, че „залогът на тези избори се очертава сериозен”, а „отговорността е много голяма и тя изисква много добри решения и нови идеи”.

Кметът Фандъкова: Следващата година ще ремонтираме театър „София“

За кампанията си тя ще акцентира върху това, което предстои да се направи.

„Вече анонсирах три големи цели, за които работим. Това не са празни обещания, а конкретни ангажименти с ясен график за работа”, каза още Фандъкова.

Фандъкова: За 10 години изградихме над 200 километра ВиК мрежа

Попитана за евентуалната кандидатура на Мая Манолова, Фандъкова каза: Първо, не я е обявила официално, трябва да изчакаме и да видим какво предлага за София. Да изчакаме и решението на БСП за тяхната подкрепа. В рамките на кампанията ще коментираме”.

nova.bg