/ iStock/Getty Images
Юлиан Ангелов ще води листата на "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ" в 25 МИР София, Албена Найденова - в 24 МИР, а Кузман Илиев - в 23 МИР, обявиха пред журналисти представители на коалицията при регистрацията на листата в столичния 24 МИР.

Лидерите Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов се оттеглиха от листите в името на преодоляване на различията и обединението на патриотичния сектор в България.

Каракачанов: Очаквам в следващия парламент да има внушителна група патриоти и националисти

Пламен Христов от "Воля", съпредседател на Коалиционния съвет на "Българските патриоти", коментира, че експертите, които оглавяват листите на София, са авторитети, добре познати на българското общество и са гаранция за успеха, който си поставя като задача коалицията.

Той посочи, че водачът на листата в 24 МИР Албена Найденов е депутат от "Воля" в 44-ото Народно събрание, експерт в социалната сфера. Юлиан Ангелов, водач в 25 МИР, коментира, че нито ГЕРБ, нито БСП са в кондиция, както преди години.

"На предходните избори показаха много по-слаби резултати, включително и в София, така че нашият шанс е именно това - да пробием и да направим още по-добър резултат в трите избирателни района в София, най-малкото не само заради това, че общите резултати, които направихме на предходните избори, показват твърдо влизане на "Българските патриоти" в следващия парламент, а затова, че предлагаме наистина качествени хора в листите", каза Ангелов.

Той даде пример, че в трите софийски листи има хора като Кузман Илиев, който е гражданска квота, Боян Чуков - експерт по сигурността, ген. Кирил Радев. Юлиан Ангелов, който е и член на Коалиционния съвет на "Българските патриоти", посочи, че ВМРО има водачи там, където има по-добри резултати на предходните избори, същото се отнася за НФСБ и "Воля".

Относно коментари, че няма основа за коалиране с ГЕРБ, Ангелов каза, че нямат никакви пристрастия нито към един, нито към друг, а имат единствено желание да свършат работа и да изпълняват програмата, за която са се събрали.

Амбицията на "Българските патриоти" е да поставим основата на диалог в следващия парламент и за стабилност и сигурност, коментира съпредседателят на Коалиционния съвет на "Българските патриоти" Борис Ячев от НФСБ, който ще е водач на листата в Пловдив област.

„Българските патриоти“ се регистрираха в ЦИК за изборите без лидерите си

Той посочи, че ще поставят 10 или 11 принципа, които обединяват "Българските патриоти", като основа за разговори с политическите формации. Не изключваме коалиция с нито една дясноцентриска формация, допълни Ячев. Според него, важното е да има дебат, защото в предишния парламент партиите не разговаряли.

Попитан дали "Има такъв народ" е дясноцентриска формация, Ячев коментира, че партията на Слави Трифонов тепърва трябва да се докаже в коя част на политическото пространство стои. По думите му, това е партия на мълчанието засега.

Кузман Илиев, водач в 23 МИР, коментира, че "България има кръвоизлив на суверенитет, с минути България губи суверенитет". Затова, според него, трябва да има отговорни субекти в следващия парламент.
БТА