Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / Министерски съвет
Красимир Каракачанов очаква в следващия парламент да има "внушителна група" български патриоти и националисти, които "да не позволят на новопоявилите се партии да правят компромис с нашите национални интереси". Това заяви лидерът на ВМРО в тетевенското село Рибарица, където присъства на възпоменателен митинг, посветен на 145-та годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на Георги Бенковски

По думите на Каракачанов, на миналите избори, на 4 април, патриотичните формации са се явили разединени и не са успели, но сега, обединени, ще си решат проблемите.

"Не се налага да правя компромиси. Аз зададох много ясните условия - лидерите крачка встрани и напред младите хора. Поставили сме основни тези, върху които се обединяват патриотичните формации, те са приети и компромиси няма да правим нито в коалицията, нито в изборите. Така че, компромисите не винаги са най-доброто решение", посочи Каракачанов.

Той потвърди, че едно от условията за обединението на патриотите е лидерите, които са виновни за разделението на патриотичните формации, да не са водачи в листите.

По отношение на завръщането на Жан Виденов в политиката Каракачанов коментира: "Да не дава Господ да управлява държавата, защото един път я фалира. Не виждам какво може да предложи, освен стари изтъркани клишета от времето на комунизма. Той ще се опита най-вероятно да работи върху носталгията на част от бесепарския електорат“.

Каракачанов заяви още „Помним Жанвиденовата гладна зима, когато фалираха банките, заплатите бяха 5 долара, а пенсиите 2-3, нямаше продукти в магазините и хората излязоха на улицата".

Относно скандала с незаконното подслушване на политици преди изборите, Каракачанов заяви, че в това вижда предизборна ситуация. "Аз искам да видя, все пак, какво показва вътрешният министър, защото е лесно да кажеш, че е имало СРС-та и 32-ма политици. Дай да видим списъка на политиците и тези СРС-та, и да видим дали е вярно. Обявяваш, че има такива СРС-та и в един момент са изчезнали".

Каракачанов каза още, че за предстоящите извънредни парламентарни избори ще направи промени в листите, касаещи хора, които не са се представили добре.