/ БГНЕС, архив
Конкурсният изпит за кандидат-студенти по биология започна в 14.00 часа в 272-а аудитория в Ректората на Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски" и за него са се записали 973-ма кандидати. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студентите по български в СУ размишляват над сентенция на Сенека
 
В присъствието на зам.-ректора на СУ проф. Ренета Божанкова, на декана на Медицинския факултет - проф. Любомир Спасов, на зам.-декана на Биологическия факултет и председател на изпитната комисия - доц. Петя Христова, и на зам.-декана на Медицинския факултет и председател на изпитната комисия проф. Цветанка Маринова кандидат-студенти са изтеглили вариант 1 на теста в компонент 1 на изпита и темата "Отделителна система - устройство и функции. Здравни познания за отделителната система на човека" в компонент 2, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалността "Медицина".

Кандидат-журналисти писаха „За няколко лайка повече“ (СНИМКИ)
 
С успешно издържан изпит по биология се кандидатства в специалностите на СУ - "Оптометрия", "Учител по природни науки в основна степен на образованието", "Екохимия", "Биология", "Молекулярна биология", "Екология и опазване на околната среда", "Биотехнологии", "Биология и химия", "География и биология", "Биомениджмънт и устойчиво развитие", "Биология и английски език", "Агробиотехнологии", "Геология", "Физическо възпитание и спорт", "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия".
 
С изпити по биология и по химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите "Фармация" и "Медицина".
БТА