Жълт код в 14 области заради горещини
Жълт код в 14 области заради горещини / Sofia Photo Agency, архив

Жълт код е обявен в 14 области на Централна, Северна и Югозападна България за 25 юли заради високи температури, съобщиха от НИМХ.

В 3 области на Източна България е обявен жълт код заради силен вятър. За останалата част от страната кодът е зелен. Високи ще бъдат температурите в областите: Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Ямболска, Сливенска, Ловешка, Плевенска, Великотърновска, Русенска и Силистренска. Жълтият код за силния вятър е в сила за областите: Добричка, Варненска и Бургаска.

Над страната ще преобладава слънчево време. В часовете след обяд и преди полунощ над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, след обяд в източната половина от страната умерен, по крайбрежието на морето и временно силен вятър от изток-североизток. Ще бъде горещо с максимални температури между 32° и 37°, в София около 33°.

Жълтият код предупреждава за потенциално опасно време, при което прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но експертите съветват за повишено внимание.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg.