Започна делото за убийството на 16-годишно момче от Ямбол
Започна делото за убийството на 16-годишно момче от Ямбол / Дарик Сливен

В Ямболския окръжен съд днес започна процесът за убийството на 16-годишния Галин Николов. Момчето изчезна на 21 май и бе в неизвестност до 5декември, когато бе открит трупът му в полите на Бакаджиците. Същият ден бе задържан Иван Янакиев, на 18 години от Ямбол, сега обвиняем по делото.

Според прокурора убийството е било изключително жестоко. Галин е наръган три пъти с нож - в гърдите, в тила и във врата, където острието е попаднало в сънната артерия. Заровен бил земята, а по-късно трупът бил преместен на 20-на метра и отново заровен. Обвиненият в убийството Иван Янакиев е бил заедно с двама свои приятели - Борис Кенаров и Живко Златев, които са му помогнали да укрие трупа.

Конфликтът между жертвата и убиеца бил заради пари. Галин демонстрирал завидно финансово състояние, дори плащал на Янакиев да го пази от рекетьори. В дома на Николови имало каса с 36 000 лева, от които синът им вземал и харчел. Парите са в основата на конфликта между Янакиев и Николов.

След прочитането на обвинителния акт започна разпитът на свидетелите, който продължава и досега. Да дадат показания са призовани 12 свидетели, повечето тийнейджъри, на възраст от 17 до 20 години. Вещото лице - съдебният лекар, извършил огледа и аутопсията на трупа отсъства.

Пред петчленния съдебен състав е представен документ, който удостоверява, че лекарят е в отпуск по болест до кроя на септември.

Съдът насрочи следващото заседание за 7 октомври.