Задържаха бременна жена от Сиера Леоне в село Голям Дервент
Задържаха бременна жена от Сиера Леоне в село Голям Дервент / Sofia Photo Agency, Архив

Бременна жена от Сиера Леоне откриха гранични полицаи близо до българо-турската граница. Тя била заедно с двама мъже, които заявили, че са сирийци и още една жена от Руанда.

Четиримата нелегални имигранти без документи са задържани в землището на село Голям Дервент, съобщиха от пресцентъра на МВР. В граничното полицейско управление в Елхово те разказали, че каналджия им осигурил превоз от Истанбул до границата с България, за което те заплатили по 200 евро. Четиримата не се познавали до този момент.

На бременната жена е оказана първа медицинска помощ. Тя разказала на граничните полицаи, че най-близките хора от семейството й са починали. Групата ще бъде предадена в дома за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Сирийско семейство нелегални имигранти задържаха граничните полицаи от ГПУ-Елхово снощи. Трима мъже, жена и две деца със сирийски паспорти са открити в землището на село Присадец, община Тополовград.

Наряд от гранично полицейско управление – Свиленград е задържал в района на село Маточина двама мъже без документи за самоличност, по техни данни - иракски граждани.

По случая е образувано бързо производство, уведомена е районната прокуратура