/ Областна администрация-Сливен
886 пътни произшествия, от тях тежките са 188 с 38 загинали и 226 ранени са регистрирани рлез 2017 година на територията на ОДМВР-Сливен Данните бяха представени по време на годишна отчет на полицията.

Анализът сочи намаление на общия брой катастрофи с 321, спрямо възникналите през 2016 година. През периода служителите, извършващи пътен контрол са установили 26481 нарушения, съставените актове за административни нарушения са 4178 и 20821 фиша на водачи, нарушили ЗДвП и КЗ. 480 са водачите установени да управляват след употреба на алкохол. 

Област Сливен се нарежда на пето място в страната по ръст на разкриваемост, както и постигнати резултати в противодействието, пресичането и разкриването на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества. Годишният отчет бе представен от директора на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков пред ръководния състав на дирекцията.

Гост на събитието бе областният управител Чавдар Божурски. Той изказа благодарност за постигнатите резултати. „Искам  да насоча вниманието ви извън цифрите. Сега, като областен управител, се налага да съобразявам реакциите не само на полицията, но и на други институции.

Определено разчитам на вас при овладяването на ситуации. Като казвам това, имам предвид не само, когато е факт нарушение на обществения ред или престъпление, а и когато има информация, че предстоят тези деяния и се вземат превантивни мерки”, заяви Божурски, който бе дългогодишен директор на ОД на МВР в Сливен.

Той допълни, че разчита на адекватните действия на ръководния състав, защото от тях зависи какъв ще е крайният резултат. „Искам да изкажа благодарност на председателя на Окръжния съд Кънчо Жеков и на ръководителя на Окръжната прокуратура Пламен Стефанов, за това, че в Сливен бе създадено взаимодействие в работата на полицията, прокуратурата и съда, което може да бъде за пример”, подчерта още областният управител и пожела това взаимодействие да продължи.

На представянето на годишния отчет гости още бяха  гл. комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГД „Борба с организираната престъпност”, председателят на Административния съд Слав Бакалов, директорът на РЗПАБ-Сливен комисар Владимир Демирев, представители на ДАНС и „Военна полиция”.