"Учениците в община Нова Загора преминават изцяло в онлайн обучение", съобщи пред началникът на Регионално управление на образованието (РУО)-Сливен Боян Аксаков.

129 новозаразени в Сливенско и четири жертви

Причината за това е заболяемостта, която е достигнала 500 на 100 хиляди души, което, според заповед на министъра на образованието, е фиксиран праг за преминаване в онлайн обучение.

В другите две общини на област Сливен - Сливен и Твърдица учениците се обучават дистанционно от началото на миналата седмица. В община Котел учебният процес от днес е на ротационен принцип.

"На 9 ноември ще стане ясна пълната картина за нагласите на родителите относно тестването на учениците от първи до четвърти клас в областта", посочи още Аксаков.

Щадящите COVID тестове за учениците - на път към училищата

Пред община Сливен вчера граждани се обявиха срещу тестването на учениците, като сред мотивите им бяха липсата на нужната организация в училищата, възможното травмиране на децата при положителен тест.

Родители изтъкнаха, че не желаят децата им да гладуват, докато не им бъде направен тестът. Те смятат също, че се губи много време от учебния процес. Изразиха и подозрение, че следващата крачка ще бъде децата им да бъдат ваксинирани.
БТА