ВАС решава за регионалното депо за отпадъци
ВАС решава за регионалното депо за отпадъци / Дарик Сливен, архив

Кметовете на петте общини – Сливен, Ямбол, Стралджа, „Тунджа” и Нова Загора, включени в проекта за изграждане на Регионален център за управление на отпадъците са се ангажирали да продължат участието си в Сдружението и в подготовката на процедурите за избор на изпълнители по проекта. Това е станало по време на Общо събрание на представителите на общините в Ямбол, на което е бил  представен доклад за напредъка по проекта. Бил е обсъден и план за действие за реализиране на проекта в срок, както и създаването на експертна група, натоварена с отговорността за изпълнение на предвидените в плана решения.

Съдбата на Регионалното депо е в ръцете на Върховния административен съд след като екологична организация обжалва една от процедурите за издаване на строително разрешение. Срокът на проекта изтича в края на 2014 г.

 

Кметът на Сливен, който е председател на Регионалното сдружение «Регионален център за управление на отпадъците» е поел ангажимент да поиска среща с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова във връзка със ситуацията с изграждането  депото.