Учители искат съд за временно изпълняващата длъжността директор на ТОХ Сливен
Учители искат съд за временно изпълняващата длъжността директор на ТОХ Сливен / netinfo
Учители от Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство „ Академик Неделчо Неделчев” в Сливен искат да съдят временно изпълняващата длъжността директор на училището Здравка Дачева. Те я обвиняват, че накърнява личното им достойнство и упражнява системен психически тормоз над някои от учителите.

Поводът за скандала е изява пред медиите на част от преподавателите и ученици за проблема със старата сграда на училището, която се намира в двора на ПМГ „Добри Чинтулов”. Няколко дни след това директорката поискала обяснение за изявата пред медиите и я определила като протест.

Според преподавателката Бисерка Димитрова, директорката е знаела за изявата пред медиите, но пред Дарик Дачева отрече това. Тя смята, че не е редно да се организира такова събитие без знанието на родителите и ръководството на училището. Директорката бе категорична, че не желае да се дават изявления в медиите без нейно знание. Учителите са подали сигнал за случая до Парламентарната комисия по етика, до министъра на образованието и до медиите. За конфликта е информирана и Христина Чолакова-областен управител на Сливен. Тя заяви, че не може да се намеси в спора, но и двете страни имат сериозни аргументи в защита на правотата си. Чокалова се надява инспектората по образование да направи проверка по случая.