Съветници от ГЕРБ-Сливен участват в консултации за мерки срещу икономическата криза
Съветници от ГЕРБ-Сливен участват в консултации за мерки срещу икономическата криза / Дарик Сливен, архив

 

Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет-Сливен активно участва в консултациите за предприемане на мерки срещу икономическата криза и осигуряване на благоприятна среда за бизнеса, в името на просперитета на общината. В консултациите участват председателят на групата Димитър Митев, председателя на общинското ръководство на партията Здравко Костадинов, председателят на общинското ръководство на партията и изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет-Сливен Мария Григорова.

Дискусиите започнаха миналата седмица и се провеждат в постоянните комисии и по групи в Общинския съвет. Общинските съветници от ГЕРБ участват в разглеждането на конкретни предложения на своите колеги и разработване на стратегия в посока собствено икономическо развитие на общината. Сред тях са намаляването на някои административни такси и данъка за придобиване на недвижимо имущество по възмезден начин. Разглеждат се и варианти по отношение заплащането на такса смет.

Очаква се след консултациите в Общинския съвет да бъде представено конкретно решение за гласуване. Групата на ГЕРБ ще подкрепи всяко конструктивно предложение в подкрепа на бизнеса и благополучието на цялата община.