Ден на отворените врати в Районен съд Сливен
Ден на отворените врати в Районен съд Сливен / Дарик Сливен, Архив
Състав на Окръжен  съд Сливен остави в ареста мъжа и жената, държали в плен и измъчвали мъж от Бургас. Окръжните магистрати потвърдиха като правилно и законосъобразно определението на Районен съд Сливен, с което е оставено без уважение искането на Дияна Куртева и Станислав Стоянов за изменение на наложената им мярка за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека. На 10 септември след интернет любов - мъж от Бургас е бил отвлечен от двама мъже и една жена. Те са го измъчвали, насилвали и опитали да източат банковите му сметки.

Двамата, държали в плен и измъчвали мъж от Бургас, остават в ареста

„Тридесетгодишният бургазлия в началото на тази година се запознал с 30-годишната Дияна. Контактували. Той е шофьор на ТИР в Германия. В края на август се срещнали в Бургас. Преди това той няколко пъти ѝ е превеждал пари. Тук също похарчили много голяма сума, около 2000 лева, по магазини и ресторанти и на 8-ми, в петък вечерта, отишъл при нея, в Сливен. В къща, която тя му посочила.В къщата в сливенския квартал "Комлука" влюбеният мъж се скарал жестоко с Дияна Куртевапо повод, който все още не е уточнен. В разгара на спора в стаята влезли двама мъже с маски, които го съборили на земята, вързали го със свински опашки и започнали да го бият с ритници и юмруци“, разясни подробностите апелативният прокурор Любомир Петров.

Кошмар след интернет любов: Мъж от Бургас отвлечен, изнасилен и пребит

„Буквално няма здраво място по тялото
. С него са извършвани и сексуални извращения. Няма да кажем какви са, заради запазване на неговото достойнство. Заплашван е за рязане на пръсти с лозарска ножица и с набиване на кол. Взели са му двете банкови карти, принудили го да им каже кодовете и се опитали с онлайн банкиране да преведат пари от негови сметки в тяхна. Не успели. Накрая взели двете карти, двата му мобилни телефона и сумата от 200 лева, която била у него. Сложили му маска, поставили го в багажника на неговия автомобил,извели го извън Сливен, в местността „Карандила“ и му казали да изчака известно време, докато се отдалечат. Той се върнал в Бургас и подал този сигнал“, допълни той.

Определението на Окръжен съд Сливен е окончателно.