Стефан Личев: Поемаме вината за неглижирането на българското село
Стефан Личев: Поемаме вината за неглижирането на българското село / netinfo

“Изцяло поемаме вината за неглижирането на българското село”, заяви днес в Нова Загора Стефан Личев - председател на Зeмеделски народен съюз /ЗНС/. Проблемът, според него, е в липсата на пари, не влизат средства, които да подпомагат развитието на селата.

Личев участва днес в среща-разговор на Централното политическо ръководство на съюза и народните представители от Коалиция БНС, която се проведе в Нова Загора. Една от причините срещата да се състои в Нова Загора е скорошният избор на Андон Стоилов подкрепен от ЗНС за кмет на новозагорксото село Питово.

Акцентът в изказването на Стефан Личев падна върху усвояването на парите по Програма „Лидер” и разпределението 6 млрд. лв. за развитие на селата. Като една неуправляваща партия единственото, което ЗНС може да направи е да следи за усвояването на средствата.

Според ръководството на земеделската организация налагането на акциз за горивата и акциз за домашния алкохол ще създаде предпоставка за корупция. Според Стефан Личев закриването на училища е голяма грешка. „Всяко село дори и да има 10 ученици в училището трябва да запази училището си.”, допълни Личев.

По време на срещата със симпатизантите на земеделската идея бяха засегнати и проблемите с разделението на земеделците, проблемът с новия закон за досиетата, подмладяването на ЗНС.