/ iStock/Getty Images
Спад в регистрираните нови случаи на коронавирусни инфекции се отчита за седмица в Сливенска област, съобщиха от Областния кризисен щаб. В периода от 13 до 19 юли положителен за COVID-19 резултат са дали изследванията на 26 лица, като за сравнение, в предходния едноседмичен период те са били 34.

Намалението на новозаболелите в община Сливен е почти двойно в сравнение с предходната седмица, като последните два случая от 19 юли са регистрирани в малки населени места. В едното от тях инфектираното лице е работило в магазин. Установени са контактните лица и спрямо тях са предписани необходимите мерки. Търговският обект може да продължи да работи след пълна дезинфекция и осигуряване на здрави служители. Намаление на новите болни се отчита и в община Нова Загора. В община Твърдица инфектираните през миналата седмица лица са 9 при 4 заболели в предходния период.

Към момента активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 99. През миналата седмица е починала 56-годишна жена от община Нова Загора с придружаващи заболявания от диабет и хипертония.

В периода от 13 до 19 юли 258 лица са поставени под домашна карантина, като по данни на РЗИ 67 от тях са били контактни на заразени, а 161 са пристигнали от рискови зони.