Симона от Сливен нямала връзка нито с убиеца Димитър, нито с ранения Красимир
Симона от Сливен нямала връзка нито с убиеца Димитър, нито с ранения Красимир / БГНЕС, архив

15-годишната Симона Великова не е имала любовни отношения нито с убиеца си Димитър, нито с ранения от него мъж Красимир. За тази нова версия в разследването съобщили пред „Труд” два независими източника, запознати със случая. Според тях, първоначално лансираната хипотеза за любовен триъгълник не е подкрепена от свидетелските показания на съучениците на детето.

Симона живеела с майка си в къща в сливенското с.Сотиря. „Димитър е работил наблизо в същото село, забелязал я е още преди година и нещо. Харесал я, започнал да й досажда. Но момичето категорично не е искало да има каквито и да е по-близки отношения с него”, казали източници на медията.

Те потвърдили, че младият мъж често е бил забелязван в района на Гимназията по икономика, включително и в компанията на Симона. „Но това не значи, че са имали по-специални отношения. Тя го е отхвърлила, което е отключило агресивността му към нея, за голямо съжаление”, допълниха запознати.

Убиха момиче в гимназия в Сливен, трима са ранени

Нямало данни и че момичето е било в по-близки отношения и с 28-годишния Красимир, който се притекъл на помощ. Според свидетели, наскоро излезлият от затвора Красимир бил познат в целия квартал, той самият познавал част от учениците в гимназията и в определени моменти се изживявал като техен покровител. Разследването продължава.

***

15-годишната Симона бе убита пред училището си в петък от 28-годишния Димитър Иванов, който я наръга с нож. Убиецът се простреля с газов пистолет, рани и още двама души - психоложката на училището и свой връстник. Тримата бяха приети в болница. Първоначално бе лансирана версията, че причината за трагедията е любовна драма.

Прокуратурата повдигна две обвинения срещу убиеца на ученичка в Сливен

Прокуратурата в Сливен му повдигна обвинения за предумишлено убийство и опит за убийство. Първото обвинение е за убийство с особена жестокост, а второто - за опит за убийство на повече от един човек.