Кървав инцидент в сливенско училище - 15-годишно момиче беше убито с нож, а трима души бяха ранени.

Трагичният инцидент се разиграл малко преди 14:00 ч. днес, когато в Професионалната гимназия по икономика влязъл 28-годишен мъж и на стъпалата на училището нападнал и нанесъл прободни рани на 15-годишно момиче. Девойката починала малко по-късно от раните. При инцидента пострадала и психоложката на гимназията, която се опитала да предпази ученичката.

Преди фаталната среща с момичето обаче на входа на училището мъжът нападнал с нож друг мъж - също на 28 години. След това нападателят направил опит да се самоубие с газов пистолет.

След инцидента районът около училището веднага е бил отцепен, тъй като гимназията се намира в един двор с основно училище, а учениците са били изведени от преподавателите.

Убиха момиче в гимназия в Сливен трима са ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

След трагедията в Сливен: Трима души са приети в болница

За състоянието на пострадалите съобщи началникът на спешното отделение на сливенската болница „Иван Селимински" д-р Тодор Сованков:

Единият пострадал е на 28 години. Той е с прободна рана в гърба, в съзнание, но в тежко състояние.

Вторият ранен - вероятно извършителят, е с прострелна рана в областта на устната кухина. Той е в кома и в много тежко състояние, с опасност за живота.

Жена на 40 години, за която от Окръжната прокуратура в Сливен съобщават, че е психолог в учебното заведение, е с прободна рана в корема и гърдите. Тя е в относително добро състояние. Нападателят посегнал първо на нея, защото опитала да му попречи да разговаря с жертвата.

Убиха момиче в гимназия в Сливен трима са ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

Убиецът на ученичката й звънял многократно преди инцидента, бил агресивен

Нападателят е на 28 години от сливенското село Струпец. От окръжната прокуратура в града обясниха, че преди инцидента той звънял по мобилния телефон многократно на убитата ученичка, а малко преди 14:00 ч. се опитал да влезе в училището по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната.

По непотвърдена информация най-вероятната причина за кървото нападение е любовна драма между жертвата и убиеца.

Убиха момиче в гимназия в Сливен трима са ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo

Убиха момиче в гимназия в Сливен трима са ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)
netinfo