Ямбол
Ямбол / община Ямбол
Разточителен празник на виното бе отбелязан днес в Ямбол. Хиляди жители и гости на града се стекоха в централния парк, за да споделят събитието. Повече от три хиляди литра червено вино се разляха в чест на празника на лозарите и винарите „Трифон Зарезан“.

Ямбол
община Ямбол

За специалното си кулинарно шоу Ути Бъчваров поднесе, по думите на самия него, най-внушителното количество свинско с кисело зеле, което някога е приготвял. Атмосферата на празничния ден допълниха изпълненията на Ансамбъл „Тунджа“ и народната певица Поли Паскова. Традиционно, към наричанията за здраве и плодородие бе включен и характерният за региона кукерски ритуал, представен от групата при Младежки дом „Г. Братанов“ – гр. Ямбол.
Начало на празника дадоха кметът на Ямбол Георги Славов и изпълнителният директор на избата Красимир Аврамов, пожелавайки много настроение на всички гости. Георги Славов припомни, че регионът има хилядолетни традиции и заслужена слава във винопроизводството.

Ямбол
община Ямбол


Днешния Празник на виното бе и прелюдия към започващия на 22 февруари ХІХ  Международен маскараден фестивал „Кукерландия – Ямбол 2018“.