Приеха Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в Стралджа
Приеха Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Близо 400 хил. лв. приходи очаква община Стралджа от продажби, наеми и концесии на общинска собственост. Това е заложено в одобрената от Общинския съвет Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, съобщават от общинския пресцентър. 

Документът е разработен на базата на подробен задълбочен анализ на общинската собственост, прогнозните приходи и разходи са заложени в новия бюджет за 2010 г., утвърден на януарското заседание на местния парламент.

Ще се търсят купувачи и за бившите училища в Поляна и Недялско, като прогнозната цена на всяко е за над 70 хил. лв. За продажба се подготвят още бивша мандра във Воденичане, бивш родилен дом и бивша ветеринарна лечебница в Недялско. В началото на  годината се очаква ликвидиране на съсобственост при Спортно-информационен център - Стралджа чрез доброволна делба. Такова разпореждане предстои и за едноетажна масивна сграда в Зимница.
   

Заложеният приход от наеми и концесии е в рамките на 134 400 лв., като се имат предвид здравни служби, общински жилища, кариери, язовири, ниви и др. Още 9 000 лв. са предвидени от наеми на общински недвижими имоти от новосключени договори. Програмата визира и участие на общината в публично-частни партньорство с цел изграждане на Фотоволтаичен парк /слънчеви панели/ в селата Недялско, Правдино и Воденичане.