Предстои обществен форум Прозрачността на администрацията
Предстои обществен форум Прозрачността на администрацията / netinfo

Проект на тема: «Мониторинг и оценка на възможностите за подобряване прозрачността на общинските администрации», бе представен днес в Сливен. Целта е повишаване капацитета и ролята на сдружения на гражданското общество за осигуряване на прозрачност в дейността на местната администрация и обогатяване на съществуващите практики за прозрачност и достъп до административни услуги с нови възможности.

Проектът ще се реализира от септември тази година до август 2009 година. Участие ще вземат общински администратори, съветници и представители на нестопански организации. Първата дейност по проекта е организиране на обществен форум „Прозрачността на администрацията и гражданското участие”. Той ще се проведе на 29 септември в Сливен, съобщи Емилия Кузманова – ръководил на проекта от фондация „Международни градски сътрудници. Форумът ще се реализира на четири работни сесии. Ще бъде разработен учебен материал за повишаване на прозрачността в работата на общината, ще се проведе и обучение на представители на неправителствени организации. Проектът ще бъде съпровождан с информиране на гражданите за хода и резултатите от осъществяването му. Размерът на финансовата помощ за осъществяване на дейностите е 152 247 лв.

Сумата е разпределена между фондация Международни градски сътрудници и фондации за развитие регион Сливен, уточни Кузманова. Проектът се осъществява по Оперативната програма за административен капацитет.