Повече от 3000 души изпратиха снимки за плаката на Иван Славов
Повече от 3000 души изпратиха снимки за плаката на Иван Славов / Предизборен щаб

Почти 3 хиляди и 500 души се включиха във фотоинициативата на Коалиция „Съюз за Сливен" за създаване на предизборен плакат на кандидата за кмет Иван Славов. Идеята беше предложена на сливенската общественост преди месец като смисълът беше всеки, който застава зад идеите на коалицията и подкрепя Иван Славов, да изпрати своя снимка. „Снимки за инициативата изпратиха всъщност почти 6 хиляди души, но не всяка от фотографиите отговаряше на техническите изисквания да бъде отпечатана. От всички фотоси селектирахме точно 3370, които са интегрирани в предизборния плакат с лицето на Иван Славов. Самият факт, че толкова много хора се включиха в кампанията е показателен, че хората не се страхуват да застанат с лицата си зад искането за промяна.", коментираха от предизборния щаб на коалицията. Оттам съобщиха, че съвсем скоро плакатът ще бъде завършен и отпечатан.

„Продължаваме срещите по места, като вече правим втори кръг от разговори. Срещата ни с хората от с. Крушаре на храмовия празник, показа реална готовност за подкрепа и това се забелязва и в останалите населени места. Шансът е в събирането на гражданските очаквания с политическите отговорности", коментира кандидатът за кмет на Коалиция „Съюз за Сливен" Иван Славов. По думите му предстоят срещи с хората от кварталите „Дружба", „Даме Груев",„Надежда", „Клуцохор"и „Младост", в селата Струпец, Чинтулово, Николаево и Старо Село и други. Според него няма да остане непосетено място, като дори в някои от тях ще има и по 3 визити. Славов припомни, че преди осем години Сливен е бил отличен от Американската агенция за международно развитие като град с открито и прозрачно управление и първенец по привличането на инвестиции. През 2003 година Община Сливен бе една от трите общини, които завършиха мандата си без нито един лев неразплатени разходи, припомни Славов, докато в момента задълженията са огромни.

По думите на председателя на коалицията Радостин Русев, в момента натискът, който се упражнява върху представители на администрацията, е огромен. Става дума за политически натиск да се вземат определени решения, които обслужват настоящия кмет Йордан Лечков, уточни той. По думите му има 24 сигнала за престъпление, които са били оставени без движение. Според него, Коалиция „Съюз за Сливен" в момента е поставена и срещу голям финансов ресурс. Въпреки това, смятам, че ще вземем изборите още на първи тур. Русев очаква избирателна активност около 60 на сто, което ще позволи негативът от евентуално купуване на гласове от опонентите, да бъде минимален.

„Икономическата ни програма ще бъде представена на 19-20 октомври и в нея ще има конкретика за всяко населено място и отрасъл. Дори за първи път в Сливенска община ще има зам. кмет, който ще отговаря за подготовката за кандидатстване по европейски проекти и привличане на инвестиции. Ако хората ни гласуват доверие, ще направим равизия в общината и от всички, които са злоупотребили, ще бъде потърсена отговорност", коментира Русев.