Полиция и ОПУ със съвместни мерки за подобряване на пътната безопасност
Полиция и ОПУ със съвместни мерки за подобряване на пътната безопасност / Дарик

Съвместни инициативи за намаляване на жертвите от катастрофи в Сливенска област предприемат ОДМВР и Областно пътно управление Сливен.

На работни срещи между двете институции е взето решение да се изготви план за подобряване на пътната безопасност и намаляване на жертвите по пътищата.

На база анализа на пътния травматизъм на територията на областта за 2015 година е изготвена стратегия за прилагане на ефективни мерки за намаляване на пътните произшествия на местата с най-висока концентрация и най-голям брой жертви.

Едно от най-травматичните маста е АМ „Тракия". През 2015 година при ПТП на участъка от магистралата в област Сливен са станали 15 тежки катастрофи с 6 убити и 22 ранени. В ход са процедури по изграждане и поставяне на допълнителни пътни указателни табели, стационарни установки за контрол на скоростния режим, засилено полицейско присъствие и други. Набелязани са съвместни мерки, действия и мероприятия за подобряване на безопасността на движението.

На адрес sliven@mvr.bg гражданите могат да отправят своите предложения и препоръки за подобряване на безопасността на движението, като на АМ"Тракия", като и по цялата пътна мрежа.