Пияни, дрогирани и без книжка на пътя
Пияни, дрогирани и без книжка на пътя / Дарик Сливен

Осем пияни, един надрусан и седем без книжка са установени през изминалото денонощие в Сливенска област. Това съобщи началника на КАТ Сливен гл. инспектор Илиан Николов. Образувани са три бързи досъдебни производства. Масираните проверки продължават, като пътните полицаи ще проверяват водачите и в населените места, уточни гл. инспектор Николов.

От днес до 18 декември на територията областта се провежда операция по линия на TISPOL за алкохол и неправоспособност. Засилени полицейски проверки има в районите на заведения, жилищните зони, входно-изходните пътни участъци на градовете и селата, по главните и общински пътища в областта.

Освен за употреба на алкохол и за правоспособност водачите ще бъдат проверявани за застраховка "гражданска отговорност", редовни документи, употреба на наркотици и упойващи вещества, използване на предпазен колан и обезопасителни системи за деца и други. До момента няма установени нарушения, добави шефът на КАТ.

За времето от 20,00 часа на 10 декември до 01,00 часа на 11 декември са установени 28 случая на неправилно паркиране, за което са съставени актове и фишове. По време на широкообхватния контрол, проведен в рамките на операцията, пътните полицаи са проверили 67 автомобила и 76 лица.

Констатирани са 27 нарушения. Съставени са 10 акта и 17 фиша. 2 акта за неправоспособност, 6 за управление след употреба на алкохол под 1,2 промила и 2 за застраховка "Гражданска отговорност".