/ iStock/Getty Images
Продължава тестването за COVID-19 на целия персонал при социалните услуги от резидентен тип
На 27 октомври, персоналът в Дома за стари хора-Сливен и Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост-2, е тестван по метода на пуловете, съобщиха от Общината.

Извършени са 405 проверки за спазване на карантината в Сливенско

Общо са тествани 54 души, като 49 са от Дома за стари хора, а 5 са от Защитеното жилище. Пет от пуловете от Дома за стари хора, са положителни. Поради тази причина днес са направени PCR-тестове на 23 лица.

Всички резултати от защитеното жилище са отрицателни. Днес са взети пулове на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип - 43 души. След като беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ в средата на октомври Община Сливен предприе допълнително тестване за COVID-19 за всички услуги от резидентен тип.

Медици, учители и ученици сред новозаразените в Сливенско

На 31 октомври изтича карантината на лицата от дома. При потребителите и персонала заболяването е протекло без усложнения и не се е наложила хоспитализация. Домът работи при нормален график, с наличния персонал и доброволците, които се включиха след призива на Общината.