/ IStock
Регистрирано е огнище във фирма в Сливен и две семейни огнища, както и един починал пациент
В област Сливен 496 са активните случаи на COVID-19, съобщиха от Областния кризисен щаб. 43-ма от тях са диагностицирани през последното денонощие.

Лек спад в броя на новозаразените в Сливенско

Преобладаващата част - 37 души, са от община Сливен. Сред новозаболелите има трима лекари, един от които е стоматолог, и две медицински сестри от Сливен, както и санитарка от Нова Загора.

Те работят в различни заведения от болничната и доболничната помощ. Заболели са двама учители и двама ученици от различни училища, съобщиха от РЗИ. Няма карантинирани класове, тъй като инфектираните педагози и ученици не са посещавали учебни заведения повече от два дни.

Забраняват посещенията в дискотеки, барове и празненства в Сливенско

Регистрирано е огнище на работното място във фирма в Сливен, където са установени три заболели лица. Регистрирани са и две семейни огнища в Сливен и едно - в Нова Загора с общо трима заболели, които са се заразили при контакт с по-рано установени болни.

Към момента положителните за COVID-19 случаи са в четирите общински центъра и още 33 малки населени места в областта. През последното денонощие, е починал пациент на 74 години, с придружаващи заболявания.

39 нови случая на COVID-19 в Сливенско

Носенето на предпазна маска за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръце, дезинфекцията и избягването на струпвания от хора доказано ограничава риска от разпространение на коронавирус.


РЗИ разпространи на сайта си анимиран материал на УНИЦЕФ, който нагледно показва как да се предпазваме от заразяване.