/ DarikNews.bg
Със заповед на областния управител, считано от 24 октомври до 2 ноември включително, се въвеждат временни епидемични мерки
Със заповед на областния управител Чавдар Божурски, считано от 24 октомври до 2 ноември включително, се въвеждат временни епидемични мерки на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Започват проверки на нощни заведения дали работят на намален капацитет

През посочения период не се допускат посещенията в дискотеки, нощни барове и клубове и други подобни заведения за развлечение на закрито. Не се допускат групови празненства на закрито, в това число сватби, кръщенета и други.

Посещенията в кафенета, местата за хранене и ресторантите на закрито и открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. метра от нетната търговска площ.

Кунчев: Можем да достигнем до 6000 заразени на ден

Всички собственици и управители на обекти с обществено предназначение и други обекти, предоставящи услуги на гражданите - лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, магазини, места за хранене и други, трябва да засилят контрола за спазването на физическа дистанция от 1,5 метра между лицата, за хигиена на ръцете, дезинфекция и носене на защитни маски за лице или друго средство, покриващо устата и носа.

Изключение от задължението да се носят предпазни маски се допуска за клиентите в местата за хранене, кафенета и ресторанти. Продължава ежедневното събиране на информация от учебните заведения за броя на отсъстващите ученици и педагози поради карантиниране като контактни лица на заболели, с установен положителен тест за COVID-19.

39 нови случая на COVID-19 в Сливенско

Началникът на РУО-Сливен ще представя предложение пред образователния министър за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда, за срок от 10 дни, за учениците от пети до дванадесети клас в онези учебни заведения, където има над 20 процента заболели и карантинирани ученици и педагози.

Заповедта на областния управител е издадена във връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавируса, и удължения срок на извънредната епидемична обстановка.