Отпада таксата за издаване на дубликат на дипломи за основно и средно образование в Стралджа
Отпада таксата за издаване на дубликат на дипломи за основно и средно образование в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Общинските съветници от Стралджа приеха продажба на общинска собственост - в Каменец чрез публичен търг. Началната тръжна цена за дворно място със застроена плош е 3 500 лева, в Александрово ще се продава също дворно място с одобрена  стартова  цена  3350 лв.

Подкрепено е предложението на кмета Митко Андонов за  учредяване безвъзмездно право на строеж на  Църковното настоятелство при храма „Рождество Богородично" - Саранско за строителство на църковен храм, като очакванията са това да бъде подпомогнато от дарители.

Общинските съветници възложиха на кмета да предприеме необходимите действия свързани с подготовката и кандидатстването на общината с проекта „ С отговорност и грижа за децата от 0-7 г." който е по Проекта за социално включване на МТСП и се финансира със заем на Световната банка.

Направената актуализация на Наредба№5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги се отнася за премахване таксата за издаване на дубликат от свидетелство за основно образование и за дубликат от диплом за средно образование.

В изпълнение на нормативни документи  и на база анализа за състоянието на социалните институции, делегирани от държавата дейности и препоръките за намаляване капацитета в ДВУИ- Маленово до 55, съветниците  взеха решение през следващите  4 години /2011-2014/ броят на потребителите  в Дома да бъде намаляван  с по един , за да достигне през 2014г. 60 души.