/ Община Сливен
Три са новите случаи на заразата в областта
До края на месеца са отменени масовите мероприятия в община Сливен, в другите три общини на областта - Нова Загора, Твърдица и Котел срокът е до 15 юли, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Извършени са 561 проверки за спазване карантина в Сливенско

Институциите, ангажирани с контрола за спазване на противоепидемичните мерки в Сливен и областта, са извършили 13 проверки на 9 юли, проверени са места за обществено ползване, включително търговски обекти, заведения и други.

На управителите на четири обекта в Сливен и 6 в Твърдица са съставени предупредителни протоколи, съставени са били четири акта за неносене на предпазни маски. Засилените проверки продължават с участието на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР.

В периода от 10 до 15 юли ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки. Гражданите могат да подават сигнали на дежурния телефон в областната администрация 0882/ 94-75-94, както на дежурните телефони в общините и институциите за контрол.

Девет нови случая на заразата в Сливенско, епидемичната обстановка остава динамична

Новите случаи на COVID-19 в областта са три: двама са новозаболелите в Нова Загора, един - в сливенското село Младово. По данни на РЗИ, случаите не са свързани, инфектирането не е станало в семейно огнище или в огнище на работното място.

Активните случаи са 99 в областта, общо диагностицираните от началото на епидемията са 322-ма души, а изписаните - 199. Общо 21 души са починали, като през последното денонощие няма починали.