/ iStock/Getty Images
В Сливенска област през последната седмица се запазва нивото на заболяемост от коронавирус от предходния седмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Двама души нарушиха карантината си в Сливенско

В периода от 29 юни до 5 юли са регистрирани 38 души с COVID-19, като в предходната седмица случаите са били 39. Най-много новозаболели са регистрирани в община Нова Загора - 22-ма души, в община Сливен новите случаи са 14. Двама са в община Твърдица. Положителни за инфекцията лица в община Котел не са регистрирани.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 82-ма жители на областта, като сред тях четирима са медицински персонал. 55 души са хоспитализирани, 27 са на домашно лечение.

11 новозаразени с коронавирус в Сливенско, 6 от тях са в болница

Очакват се резултатите от 49 проби на хора със симптоми, медицински персонал и контролни проби преди изписване. От началото на епидемията в Сливенска област положителните случаи за коронавирусни инфекции са 298, изписани са 194 души, 21 са починалите.

През последната седмица 521 души са поставени под домашна карантина, като 91 от тях - като контактни на заразени. Най-голям е делът на новокарантинираните, които са пристигнали от рискова зона.
БТА