/ iStock/Getty Images
Епидемичната обстановка в Сливенска област остава динамична, с ръст в броя на заболелите спрямо предходното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Един човек наруши карантината си в Сливенско

Девет са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие
, шестима от болните са хоспитализирани, трима провеждат лечението си в домашни условия. Шестима от болните са жители на Сливен.

Сред тях са двама души, инфектирани в семейно огнище, един пациент, заразил се като контактен, и пациент с положителен PCR, направен по негово желание преди предстоящо пътуване в чужбина. Двама са новозаразените в Нова Загора, като между случаите няма връзка и инфектирането не е станало в огнище на работното място. Случай на коронавирусна инфекция е регистриран в котленското село Пъдарево.

Активните случаи на COVID-19 са 89 в Сливенско, сред тях и четири медицински лица

Активни за COVID-19 са 99 жители на областта, като сред тях са четирима души медицински персонал. В Нова Загора болните са 51, в община Сливен - 37, в община Котел случаите са 3, а в община Твърдица - 8. През последното денонощие няма починали.

От началото на епидемията досега са диагностицирани 319 жители на областта с коронавирусни инфекции, 195 са изписаните, 21 души са починали.