Откриха още санирани блокове в Нова Загора
Откриха още санирани блокове в Нова Загора / Областна администрация Сливен

 

Нови два санирани блока откриха в Нова Загора. Това са блок 71 и 73 на ул. „Васил Левски". Санирани със 100% безвъзмездна финансова помощ по програмата са и петте входа на двата блока със 66 апартамента. 200 души ще посрещнат зимните празници в по-топла и уютна обстановка.

Общо 9 блока ще бъдат санирани в Нова Загора до края на тази година.

Кметът Грозев връчи на Славея Митева от сдружението на собствениците Грамота „Образцов дом". Тя от своя страна благодари и подари на кмета символичен ключ за санираните апартаменти.

Лентата прерязаха областният управител, кметът на Нова Загора, директорът на фирмата-изпълнител и председателят на сдружението на собствениците. Отец Иван от църквата „Св. Петка" извърши освещаване на блоковете и благослови живеещите в тях.

Кметът Николай Грозев се обърна към присъстващите;"Уважаеми съграждани, радвам се че Нова Загора продължава да се развива и обновява. Хубавите неща се случват на тези, които вярват. По-хубавите се случват на онези, които са търпеливи. А най-хубавите неща се случват на тези, които не се отказват. Факт е,че успяхме бързо да убедим хората да ни се доверят и заедно да постигнем желания ефект, не само като енергийна ефективност и намаляване средствата за отопление, но и като естетика и красота. Градът става все по-красив, уютен и облагороден. Не се отказахме, въпреки препятствията, които срещнахме и можем в ден, като днешния да се поздравим с добре свършената и ползотворна работа."

На церемонията присъстваха още Веска Вълчева - заместник областен управител, кметът на община Нова Загора Николай Грозев и ръководството на общината, председателят на Общински съвет, директорът на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности, жители на обновените блокове.

В приветствието си Петкова каза: „Като областен управител следих внимателно изпълнението на програмата във Вашата община и подписването на приемателния протокол за тези сгради. Сега виждам усмивки на лицата на живеещите тук. Сигурна съм, че усмивките Ви ще са още по-големи, когато видите сметките си за електричество следващия месец. А спестените пари вложете за доброто си настроение по време на светлите празници, които идват," каза Петкова и пожела дълги години да се радват на придобивката.