Откриха още един саниран блок в Нова Загора
Откриха още един саниран блок в Нова Загора / община Нова Загора

Официално откриха поредният саниран блок в община Нова Загора. Пред жилищната сграда на ул. "Васил Левски" 65 кметът Николай Грозев и неговият екип бяха посрещнати от радостните новодомци. „Мечтаехме за това нещо и то се сбъдна. Сега за нашия блок говорят като за „бижуто" на Нова Загора." На събитието присъстваха и председателят на ОбС Георги Николов и заместник областният управител Веска Вълчева.

Кметът Николай Грозев сподели удовлетворението си от факта, че Нова Загора е един от градовете, чийто жители са се доверили на Националната програма за енергийна ефективност. „възможност за осезаемо променяне облика на родния ни край към по-добро Ръководството на Община Нова Загора използва всяка предоставена и повишаване качеството на живот на новозагорци.

Включването в Националната програма за енергийна ефективност допринася не само за естетическото разкрасяване на родното ни място с умело направените цветни фасади, превръщащи града в очарователен, но има и голям ефект върху подобряването условията на живот на собствениците в многоетажните сгради. На хората тук мога да кажа, че със санирането ежемесечните сметки на домакинствата намаляват значително, животът на апартаментите се удължава, стойността им се увеличава и цялостният облик на кварталите се подобрява." - заяви градоначалникът.

Той поднесе на председателя на Сдружението на собствениците на Блок №65 Минчо Баръмов грамота за успешно санирана жилищна сграда по НП за енергийна ефективност - „Дом за пример". Отец Иван от храм „Света Петка Българска" отслужи водосвет за здраве и благоденствие, след което трикольорната лента беше прерязана от кмета Николай Грозев, заместник-кмета Маргарит Тодоров и Минчо Баръмов.

Музикален поздрав към всички присъстващи отправиха танцьорите на ТШ „All steps".