Официално откриха първия саниран блок в Нова Загора
Официално откриха първия саниран блок в Нова Загора / община Нова Загора

С водосвет и празнична церемония бе открит официално първият саниран жилищен блок в Нова Загора.

На събитието присъстваха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев и неговият екип, председателят на ОбС Нова Загора Георги Николов, заместник-областният управител на Област Сливен Веска Вълчева и изпълнителният директор на фирмата-изпълнител по проекта.

Кметът Николай Грозев благодари на собствениците на жилища в блок №10 в кв. „Загоре" за оказаното доверие. „Поздравявам Ви за вашата инициативност. Извървяхме дълъг път, но след едно добро взаимодействие и сътрудничество, днес имаме щастието да открием първия саниран блок по НП за енергийна ефективност в Нова Загора. Това е само началото на едно последващо благоустрояване на целия жилищен комплекс „Загоре", каза в приветствието си градоначалника."

Грозев изказа своята благодарност и към фирмата изпълнител за експедитивната и качествена работа. С огромно удоволствие той връчи на Мария Колева, председател на Сдружението на собствениците в многоетажната жилищна сграда, Почетна грамота за Първи саниран блок по НП - „Дом за пример". Тя от своя страна се обърна с думи на признателност към градоначалника и неговия екип за проявената отзивчивост и връчи на кмета нетрадиционен подарък- ключ от блока, като символ на благодарност и гостоприемство в обновения дом.

Своето удовлетворение от работата си с Община Нова Загора изказа и инж. Петя Петрова, представител на фирмата-изпълнител. Кметът Николай Грозев, заедно с Мария Колева и инж.Петя Петрова заедно прерязаха трикольорната лента.

Официално откриха първия саниран блок в Нова Загора
netinfo

За благоденствие и щастие в обновената жилищна сграда Отец Иван от храм „Света Петка отслужи водосвет. Специален поздрав за живущите в блока, изпълнителите на проекта и всички гости отправиха Дария Господинова от Детска градина „Тракийче" и танцьорите на ТШ „All steps".

В блок 10 на ж.к. „Загоре" живеят повече от 200 души, чийто апартаменти са обновени със 100% безвъзмездна финансова помощ по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.