Поредният новооткрит саниран блок в Нова Загора
Поредният новооткрит саниран блок в Нова Загора / община Нова Загора

Жилищен квартал „Загоре" в Нова Загора продължава да се обновява и разкрасява. Общо 4 блока в квартала кандидатстваха по Националната програма за енергийна ефективност.

След успешното завършване на санирането на блок № 10, станал известен като „Бижуто на квартала", дойде ред на официалното откриване на блок № 13. Щастливите собственици на 72 апартамента посрещнаха кмета Николай Грозев и неговия екип.

Поредният новооткрит саниран блок в Нова Загора
netinfo
На церемонията по официалното откриване гости бяха и председателят на Общински съвет - Нова Загора - Георги Николов, представителят на фирмата-изпълнител- Христо Стойнов и други. Градоначалникът поздрави радостните жители на квартала с новата придобивка.

„Благодаря Ви за гласуваното доверие и подкрепа при реализирането целите на Националната програма за енергийна ефективност. Това за нас е не само гордост, но и голяма отговорност. Ето, че днес заставаме пред Вас с високо вдигнати чела от добре свършената работа, защото заедно доказахме, че над всичко стои здравият разум на едно обединено гражданско общество, работещо в полза на своя интерес. Промяната на сградите към енергийно ефективни ще доведе до икономии на домакинствата и по-добро качество на живот на стотици хора", заяви кметът.

Грозев връчи на председателя на сдружението на собствениците Веселин Попов почетна грамота за успешно санирана многофамилна сграда - Дом за пример. Той от своя страна изказа благодарност на ръководството на Община Нова Загора за силата и желанието, които струят от работата им и за това, че Нова Загора е по-красива, по-устроена, по-приветлива.

Попов поднесе на градоначалника символичен ключ в знак на отключената вече с него благодарност на всички живущи в блока. За благоденствие и щастие в обновената жилищна сграда отец Иван от храм „Света Петка" отслужи празничен водосвет.

Кметът Николай Грозев заедно с Веселин Попов и Христо Стойнов прерязаха трикольорната лента и плиснаха менче с вода. С политналите към небесната шир разноцветни балони, жители и гости си пожелаха късмет, попътен вятър и още много успешни инициативи.