Още осем искания по бюджета от Коалиция „Съюз за Сливен
Още осем искания по бюджета от Коалиция „Съюз за Сливен / Дарик Сливен, Архив

Осем искания са поставили пред общинска администрация във връзка с консултациите за обсъждане на отчета за 2012 г. и за Бюджет 2013 на Община Сливен общинските съветници от Коалиция „Съюз за Сливен".

От коалицията искат във връзка с договорите за капиталово строителство и за текущи ремонти, както и за ремонтите по „Бедствия и аварии" да получат количествено-стойностни сметки  по всеки един договор, в едно със справка  за извършеното плащане; всички актове за приета извършена работа по гореспоменатите обекти, придружена от справка за извършеното плащане. Искат още копие от договорите в едно с количествено-стойностните сметки по тях и актовете за извършени дейности, както и справка за изплатените по тях суми по четири договора. 

Искат се още по всички договори с външно и европейско финансиране количествено-стойностните сметки и актовете за плащане. Изискват се също справки за различни изплатени и дължими суми по дела, които общината е водила.

„Настоящата информация ни е нужна във връзка с формиране на мнение, касаещо изразходването на парите на данъкоплатците и на средствата от Европейския съюз" - пише в писмото до кмета на общината.