Намаляват сигналите за бедствия и кризи
Намаляват сигналите за бедствия и кризи / Дарик Сливен, Архив
Обучение за справяне при кризи ще се проведе в Сливен днес.

Темата на форума е  "Заплахите в нашето общество от природен и техногенен характер и тероризъм" и се организира от община Сливен съвместно с  Регионалната организация на евреите "Шалом" . Събитието ще се проведе  от 11 часа.

Водещи лектори ще бъдат инж. Снежана Кънева от Общината и Николай Чиликов – от териториална дирекция на ДАНС. Темите, които те ще представят, обхващат основните стъпки за противодействие на бедствията – земетресение, радиация, наводнения и т.н.

Председателят на структурата - Юлия Гавазова, заявява, че  „в подобни обучения сме участвали преди повече от 25 години. Децата ни, за съжаление, не са запознати с мерките за справяне в критични ситуации. Хората с подобна подготовка имат много по-голям шанс да се справят по време на криза, както и да окажат съдействие на други около себе си”.

Националната еврейска организация "Шалом" е колективен член на Общобългарския комитет "Васил Левски". Представителите, които участват в срещата, ще се присъединят към официалната церемония – поклонение пред паметника на Васил Левски, по случай 144 години от гибелта на Апостола на свободата.