Областната болница в Сливен има готовност за работа в извънредни ситуации
Областната болница в Сливен има готовност за работа в извънредни ситуации / netinfo

От ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен съобщиха, че болницата има готовност за работа в извънредни условия, имайки предвид усложнената обстановка в страната. Лечебното заведение е заредено с гориво и лекарства и може да приема пациенти и от други общини. „Ако от други райони хората имат нужда, ние можем да помогнем”, каза заместник-директорът по медицинските дейности д-р Хрисант Хрисантов.

Заместник-председателят на областната организация на БЧК и анестезиолог в сливенската болница д-р Юлия Бянкова заяви, че в такива случаи се действа на базата областен план за бедствия и аварии. В него са записани всички процедури, които трябва да изпълнят институциите, имащи отношение към решаване на извънредни ситуации. За болниците е предвидено да имат възможност за разкриване на допълнителни легла, медикаменти и персонал. Организацията на БЧК трябва да има готовност при нужда да осигури и първа психологическа помощ.

През последните 24 часа спешна помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен са потърсили 53 души. Хоспитализирани са 31 от тях.