Новите депутати на Сливенски избирателен район
Новите депутати на Сливенски избирателен район / Sofia Photo Agency, архив

Централната избирателна комисия официално обяви разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони. За 21 МИР Сливен те са следните: два мандата за ГЕРБ и по един за БСП - лява България, ДПС, Патриотичен фронт и АБВ. До края на седмицата ще бъдат обявени и имената на избраните народни представители.

Според кандидатдепутатските листи имената на вероятните депутати от Сливен в 43 НС са Десислава Танева, Галя Захариева /ГЕРБ/, Таско Ерменков /Коалиция „БСП - лява България”/, Янко Янков /ДПС/, Петър Петров /Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО/ и Иван Славов /Коалиция АБВ/.

Най-много преференции в региона е получила водачът на листата на ГЕРБ Десислава Танева - 2249, следвана от втория в листата на БСП - лява България Деян Дечев с 1863 преференции, трети е деветият в листата на ГЕРБ Петко Борисов с 1815. След като той официално се отказа да става депутат и ЦИК реши да не го обявява като такъв, вторият народен представител за Сливенски регион от ПП ГЕРБ ще бъде, вероятно, Галя Захариева, събрала от своя страна 1374 преференции.