Най-големите дарители са обикновени хора
Най-големите дарители са обикновени хора / netinfo

Предимно хранителни продукти даряват сливенските граждани на Дома за медико-социални грижи за деца до 3 години в Сливен. Това съобщи директорът на дома д-р Кита Христова. Дарителите предпочитат да дават плодове, зеленчуци, месо, хляб и играчки за децата, вместо да купуват легла и чаршафи.

Дарения на стойност 6 388 лв. са получени за месец декември, сума, която според д-р Христова значително е помогнала на социалното заведение. През цялата 2009 година като дарение Дома за деца в Сливен е получил общо 34 000 лв.

Най-големите дарители са обикновени хора. „Най-голямото ни дарение е от 1 000 лв. и то е от човек от средната класа. Искам да благодаря на всички, които през миналата година помогнаха на дома и в частност на децата", каза Кита Христова. Тя бе категорична, че отдавна е минало времето, когато хората са дарявали единствено по празниците. „Кампанийността отдавна изчезна. По всяко време идват хората и даряват, каквото могат. При нас има строга система за приемане на даренията. Хората я виждат и се убеждават, че това, което даряват отива по предназначение.", заяви д-р Христова.