На 11 февруари се навършват 40 дни от убийството на Живко Проданов
На 11 февруари се навършват 40 дни от убийството на Живко Проданов / netinfo

Представители от ръководството на вътрешното министерство ще пристигнат в Сливен в понеделник или вторник, за да проверят на място как върви разследването по случая с убийството на таксиметровия шофьор Живко Проданов. Това е обещал министър Румен Петков на срещата с протестиращи шофьори на 9 февруари.

„Попитах министър Петков как върви разследването за убития ни колега. Не съм удовлетворен от отговора, тъй като министърът само потвърди, че се работи по случая” – каза Вълчо Вълчев, един от двамата таксиметрови шофьори от Сливен, който присъства на разговорите с министри по време на протестите.

В неделя се навършват 40 дни от смъртта на Живко Проданов. Негови колеги ще се съберат на площад „Хаджи Димитър”, за да отидат на панихидата и да запалят свещ в памет на починалия. Некролози на Живко Проданов разлепихме и в София – каза за Дарик Стоян Петров – собственик на фирма „Груп такси”, в която работеше Живко.

Протестът на таксиметровите шофьори в София бе употребен от някои политически групи – категоричен е Петров, който бе на площада пред Народното събрание. Според него не бива в такива моменти да се търси популизъм и политическа изгода.

„Много пъти на протестите в Сливен са ни питали дали няма да поискаме оставките на ръководството на областна дирекция на полицията, но ние винаги сме отговаряли, че полицията трябва да бъде оставена да работи, за да открие убиеца на Живко” – каза още Петров.