Месец на спорта в Болярово
Месец на спорта в Болярово / Община Болярово

По традиция Община Болярово посвети месец май на Деня на българския спорт и работещите в сферата на спорта - 17 май. Инициативите от 7 до 31 май 2013 г. са под патронажа на кмета на общината Христо Христов, а организатори, освен община Болярово, са и Обединеният спортен клуб на град Болярово под ръководството на Георги Ставрев, както и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни със секретар Милена Манолова.

Учениците от СОУ «Д-р Петър Берон» се включиха във всич

Месец на спорта в Болярово
netinfo
ки спортни мероприятия, организирани за тях от комисията, съобщават от общинския пресцентър. От 7 до 14 май се проведе ученическият турнир по футбол. В него първото място спечели отборът на 8 клас, втори станаха момчетата от 7 клас, а на трето място се класираха футболистите от 6 «б» клас.

В периода 15-23 май се проведе турнира по волейбол за ученици. Там като най-добри се доказа отново отборът на 8 клас, следвани от момчетата от 7 клас, а трети станаха 6 „а".

Ученическият турнир по баскетбол завърши с две първи места за отборите на 7 и на 8 клас, втори станаха 6 „а", а трети съучениците им от 6 „б".

На 20 май в училищния двор за най-малките (1-4 клас) бяха организирани разнообразни спортни игри и най-активните получиха предметни награди. Победилите отбори също получават предметни награди, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

При по-големите (младежи и юноши) първото спортно състезание бе турнир по тенис на маса (8-10 май). Първо място спечели, за поредна година, Данаил Стефанов. Втори стана Григор Петров, на трето място се класира Иван Димитров.

В турнира по волейбол, проведен в периода 14-17 май, първото място завоюва отборът на „Главите". Втори се класира отборът на СОУ „Д-р Петър Берон", а третото място е за младежите от отбора на „Балканчетата".

В турнира по футбол за младежи и юноши първи стана отборът на „Балканчетата", второто място е за отбора на „Младежите ", а трето място взе отборът на „Главите".

За всички имаше парични награди, осигурени от община Болярово. Предстои турнир по бридж (27-31 май), както и официално награждаване от кмета на общината Христо Христов.