В основата на паниката в Сливен и други градове стоят доста хора на много високо ниво. Това заяви в предаването „Неделята на NOVA” Петко Асенов, главен секретар на ромите в България.

Той допълни, че повечето секти са извадени от ромските църкви.

След паниката в Сливен и Ямбол: Имат ли участие ромските евангелски църкви? (ВИДЕО)


Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков определи случилото се в ромските махали на Сливен, Карнобат и Ямбол като абсурд. „В конкретния случай има някакъв абсурд. В концепцията на Красимир Каракачанов за хората, които не желаят да се образоват пише, че трябва да има глоби за тези, които не пращат децата си на училище, а не обратното”, коментира Слабаков.

Паника в Сливен: Ромите от „Надежда” опразниха за минути две училища – прибраха си децата (ВИДЕО)

Той допълни, че напрежението от публикация в Интернет определи случилото се като терористичен акт. „Това се нарича терористичен акт в Интернет. Терорист не е само човек, който се опасва с динамит и се гърми на площад „Народно събрание”. Те трябва да бъде намерени и осъдени. Най-големият проблем е, че по-голямата част от ромските общности са неграмотни и полуграмотни”, заяви още евродепутатът.

Петко Асенов настоя прокуратурата и ДАНС да разследват хората, които стоят в основата на случилото се в началото на седмицата.
NOVA