Има пари за ремонта на сградата на Художествената гимназия
Има пари за ремонта на сградата на Художествената гимназия / netinfo

Един милион лева са осигурени за довършителните работи и оборудването на новата сграда на Национално художествено училище "Д. Добрович" в Сливен на бул. "Г. Данчев", съобщи директорът на учебното заведение Тодор Терзиев.

200 000 лева идват по програма "Красива България", с тях ще се направят комуникациите на сградата. Според Терзиев меморандумът ще бъде подписан още следващият месец и работата може да започне.

800 000 лева са заделени от излишъка в националния бюджет в края на миналата година и вече са в хазната на общината. "Надявам се средствата да стигнат, за да можем да направим и галерия в училището, където да излагат сливенските автори. Имаме желание да построим и общежитие към гимназията, тъй като сме национално учебно заведение и тук учат деца от цяла България" - каза още Терзиев.

Средства ще са необходими и за площите около училището. За отпускане на парите от националния бюджет са помогнали сливенският депутат Иван Славов и министър Асен Гагаузов, за средствата от "Красива България" е получена подкрепата на общината - допълни Тодор Терзиев.