/ Дарик Сливен
Възпитанието в родолюбие решава един от най-големите проблеми в българското образование, заяви в Сливен вицепрезидентът и патрон на националното движение „Млади възрожденци“ Илияна Йотова.

Сливен
Дарик Сливен

.„За съжаление част от децата отпадат от училище най- вече по социални причини. Чрез „Младите възрожденци“ те не само присъстват в училище, те се учат на родолюбие, учат се какво е българщина, научават българската история, българската литература, кои са великите личности на България.

За мен е голямо вълнение да слушам как тези деца говорят чист български така, както голяма част от техните връстници не  могат“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова и допълни, че се радва, че има родолюбиви българи, които учат децата на единение на нацията.

Тя благодари на учителите и местните власти успели да създадат в Сливен най- голямата мрежа от клубове по родолюбие.

Сливен
Дарик Сливен

Председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев съобщи, че Сливен е на първо място в страната по активност на младите възрожденци. На територията на областта има 83 клуба с над 1 300 деца. „Чест прави на управлението на града, на Регионалното управление на образованието, на директорите на училищата, на родителите.

Всъщност, те са тези, които се грижат за патриотичното образование на децата, а ние им помагаме“, заяви Васил Василев. Днес вицепрезидентът Илияна Йотова и председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев бяха в Сливен за участие в третата регионална среща на Клубове "Млади възрожденци".

Сливен
Дарик Сливен

Темата на срещата е "Младите възрожденци и заветите на историята". Основната цел на клубовете "Млади възрожденци" е утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз.