/ БГНЕС, архив
Вицепрезидентът Илияна Йотова пристига в Сливен. Тя ще присъства на третата регионална среща на Клубове "Млади възрожденци". Официалното откриване е днес в 11.00 часа в зала „Васил Левски”.  Темата на форума е "Младите възрожденци и заветите на историята".  

Събитието се организира от Регионално управление на образованието - Сливен в партньорство с Община Сливен и Общински комитет "Васил Левски" - гр. Сливен. На срещата ще присъства  и Васил Василев - председател на Общобългарски Комитет "Васил Левски".

 Основната цел на клубовете "Млади възрожденци" е утвърждаване на национално патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз.

Клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Те са под методическото ръководство на Общобългарския комитет "Васил Левски".  

На територията на страната и българските училища в чужбина до момента има учредени приблизително 300 клуба. В тях членуват 4000 деца и ученици от различни възрасти. 83 от клубовете са в област Сливен.