И граждани на Сливен излязоха на протест в защита на Странджа
И граждани на Сливен излязоха на протест в защита на Странджа / Димитър Михов

Около 50 души се събраха тази вечер под Стария бряст в Сливен в знак на протест заради решение на Върховния административен съд да разреши строителството на голям туристически комплекс в свещената зона Странджа.

Протестиращите с плакати ", "Долу лапите", "Странджа е наследство от нашите деди за нашите деца" и "Ясно слънце не изгрява над бетонни блокове” преминаха  по пешеходната зона на Сливен, покрай сградата на Общината и се събраха на централния градски площад "Хаджи Димитър", където отново имаше протест пред паметника на войводата и Сливенските възрожденци.

И граждани на Сливен излязоха на протест в защита на Странджа
netinfo

Протестът премина спокойно и без напрежение.„Върховният административен съд се подигра на всички - той реши окончателно, че Общият устройствен план на Царево е нищожен, но никой няма право да обжалва пред съда неговата нищожност и затова е в сила", написаха по-рано организаторите в социалната мрежа Фейсбук.

Те настояват парламентът спешно да приеме закон, с който всички устройствени планове да са нищожни, ако нямат екологична оценка и оценка за съвместимост. Министърът на регионалното развитие да отмени заповедта за одобрение на устройствения план на Царево. Сред тези искания е и призив за оставката на кабинета.