Гледат делото за секс тормоз в танковата бригада
Гледат делото за секс тормоз в танковата бригада / netinfo

Днес в 9:00 ч. в сливенският военен съд ще бъде второто заседание по делото за секс тормоза в 13-та Бронетанкова бригада, съобщи за Дарик председателят на Военния съд полк. Воля Кънев.

На предишното заседание на 3 октомври съдът даде ход на делото срещу бившия началник щаб на сливенската танкова бригада полк. Александър Петков. Срещу него са повдигнати обвинения за военно длъжностно престъпление по чл. 387 ал. 2 от Наказателния кодекс, а също и за блудство по чл.150. Ако вината му бъде доказана Александър Петков може да получи до 8 години лишаване от свобода.

Скандалът в Сливен стана известен, след извършена мащабна проверка на бригадата в края на миналата година. В града се говореше за сформиран секс корпус от жени на кадрова военна служба за обслужване на височайши гости на поделението. Те са били изнудвани от полковника и той блудствал с тях. Според полк. Воля Кънев пет са жените, жалвали се от секс тормоз. По време на предишното съдебно заседание бяха разпитани 4 от тях, тъй като едната беше в чужбина. Очаква се на днешното заседание тя да присъства.